Anadolu Ajansı’nın Desteğiyle “KazanForum” Yarın Başlıyor

KazanForum 2024: Rusya ve İslam’ın Ekonomik Etkileşimleri

Uluslararası Forum, Rusya ile İİT Ülkeleri Arasındaki Bağları Güçlendirecek

Anadolu Ajansı’nın (AA) küresel iletişim ortağı olduğu uluslararası forum, Rusya ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkeler arasında ticari, ekonomik, bilimsel, teknik, sosyal ve kültürel bağları pekiştirmeyi hedefliyor.

Katılımcılar:

Bu yıl 15. kez düzenlenecek forumda, 80’den fazla ülkeden misafir ve uzman bir araya gelecek. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Malezya, Türkiye, İran, Libya ve diğer İİT ülkelerinin temsilcilerinin katılımı bekleniyor.

Etkinlikler:

Forum, helal ürün, hizmet yatırım ve altyapı projelerinin tanıtılacağı “Russia Halal Expo”nun açılış töreniyle başlayacak. Fuarda, dünyanın dört bir yanından getirilen 4.500’den fazla helal standartlı ürün ziyaretçilere sunulacak. İslam dünyasının lider üreticilerinden helal sertifikalı gıda, giyim, aksesuar, kozmetik ve diğer tüketim malları satın alınabilecek.

Kültürel etkinlikler kapsamında gezintiler, moda gösterileri ve genç şeflere yönelik bir turnuva düzenlenecek. Ziyaretçiler, “Modest Fashion Day”de İslami modada son trendler ve uluslararası tanıtım fırsatları hakkında bilgi edinebilecekler.

Forumda, farklı ülkelerden şeflerin katılımıyla “Yunus Ahmetzyanov Uluslararası İslam Ülkeleri Genç Şefler Turnuvası” da gerçekleştirilecek.

Forum, ilk kez “Uluslararası Emlak Pazarı (IPM) Fuarı”na da ev sahipliği yapacak. Mimarlar, yatırımcılar, finans kuruluşları ve şirketlerin gayrimenkul, inşaat, tasarım ve şehircilik alanındaki potansiyellerini ve hizmetlerini sergileyeceği fuara, Afrika, Orta ve Doğu Asya’dan katılım bekleniyor.

19 Mayıs’ta sona erecek forumda, İslam finansmanı, yatırım, sanayi, lojistik, turizm, teknoloji, tıp ve spordan medya ve helal endüstrisine kadar çok çeşitli konularda oturmlar düzenlenecek.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.