TÜRASAŞ, TCDD Taşımacılık’a 27 Yük Vagonu Teslim Etti

TÜRASAŞ’ın 27 konteyner vagonu TCDD’ye devredildi.

Yerli ve Milli Vagonlar Türkiye’nin Yükünü Taşıyacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Eskişehir’de üretilen yerli vagonların TCDD Taşımacılık tarafından ağırlıklı olarak yük taşımacılığında kullanılacağını duyurdu.

TÜRASAŞ tarafından üretilen 27 konteyner vagonu, TCDD Taşımacılık AŞ’ye teslim edildi. Her vagon, iki adet 40 ayak konteyner yükleme ve 108 ton yük taşıma kapasitesine sahip olarak üretildi. Vagonlar, uluslararası standartlara uygun olarak imal edilerek tescil edildi.

Bakanlık, yıl içinde 200 vagon daha üretmeyi planlıyor. 2025 yılında 200 ve 2026 yılında da 480 vagon üretilecek.

Yük taşıma vagonlarına yurt içi ve dışı demir yolu taşımacılığında yüksek talep bulunuyor. Yerli olarak üretilen vagonlar, kombine yük taşımacılığında yüksek taşıma kapasitesi ve aktarma kolaylığı sunuyor. Kısa tasarımı sayesinde bir tren dizisine daha fazla vagon bağlanarak daha verimli tren işletmeciliğine olanak sağlıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Uluslararası yük taşımacılığında vagon üreten bir ülke olarak çevre dostu ve ekonomik vagonlarımızla lojistik sektörüne yeni bir soluk getiriyoruz. Yerli ve milli vagonlarımız Türkiye’nin yükünü taşıyacak” ifadelerini kullandı.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.