2024 Turkcell Temettü Ne Zaman Dağıtılacak ve Ne Kadar Olacak?

2024 Turkcell temettü ne zaman ödenecek? Turkcell’in 2024 temettü tarihi belli oldu.

(TCELL) 2024 Turkcell Temettü Kararı Açıklandı

Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. (TCELL), 5 Nisan 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı bildirimde, Yönetim Kurulu’nun Kâr Payı Dağıtım Teklifi Kararı hakkında açıklama yaptı.

Turkcell Temettü Detayları ve Beklentiler

Açıklamada, şirket yönetim kurulunun 5 Aralık 2024 tarihinde ödenmek üzere hisse başına brüt 2,8531809 TL, net 2,5678628 TL temettü ödemesine karar verdiği belirtildi. Bu kararla birlikte temettü verimi, son fiyata göre %4.01 olarak gerçekleşecektir. Ancak temettü teklifi, genel kurulda ortakların onayına sunulacaktır.

Şirketimiz Yönetim Kurulu, Şirketimiz esas sözleşme hükümleri ve Kâr Dağıtım Politikası çerçevesinde; brüt 6.276.998.060 TL kâr payının, ilgili hesap dönemine yönelik olarak hazırlanan kâr dağıtım öneri tablosu kapsamında, 1 TL nominal değerli beher pay için brüt 2,8531809 TL (net 2,5678628 TL) olmak üzere, mevzuatta öngörülen esaslar çerçevesinde 5 Aralık 2024 tarihinde pay sahiplerine nakden dağıtılması hususunun, 2023 yılına ilişkin yapılacak olan Şirketimiz Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda pay sahiplerinin onayı için teklif edilmesine karar vermiştir.

Teklif kararının detayları, kâr payı dağıtım tablosu ve pay başına kâr payı bilgileri tablosu ekte yer almaktadır.

Sık Sorulan Sorular – Turkcell (TCELL) 2024 Temettüsü

Turkcell 2024 temettü ne zaman ödenecek?

Turkcell’in 2024 temettüsü, yönetim kurulunun kararıyla 5 Aralık 2024 tarihinde ödenmek üzere planlanmaktadır.

Turkcell 2024 temettü miktarı nedir?

Yönetim kurulu tarafından belirlenen karara göre, hisse başına brüt 2,8531809 TL, net 2,5678628 TL temettü ödenecektir.

Temettü verimi nedir ve Turkcell’in 2024 temettü verimi ne kadardır?

Temettü verimi, hisse senedinin temettüsünün, mevcut piyasa fiyatına oranıdır. Turkcell’in 2024 temettüsü, son fiyata göre %4.01 temettü verimi sağlayacaktır.

Turkcell temettü ödemesi nasıl yapılır?

Turkcell temettü ödemeleri genellikle hisse başına belirlenen tutarlar üzerinden nakit olarak gerçekleştirilir. Bu ödemeler, belirlenen tarihte pay sahiplerinin hesaplarına yatırılır.

Temettü ödemeleri için hangi tarihler önemlidir?

Temettü ödemeleri için belirli tarihler önemlidir. Genellikle, temettü hakkı elde etmek için hisse senetlerinin belirli bir tarihte alınmış olması gerekmektedir. Ödeme tarihi ise genellikle şirketin genel kurul kararına ve duyurularına bağlı olarak belirlenir.

Turkcell’in temettü politikası nedir?

Turkcell, temettü politikasını genellikle kar payı dağıtımı yaparak belirler. Şirketin temettü politikası, yatırımcıların beklentileri, şirketin finansal durumu ve stratejileri gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir.

Temettü ödemeleri ile ilgili daha fazla bilgi nereden alabilirim?

Turkcell’in temettü ödemeleri ve diğer finansal bilgileri genellikle Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) ve şirketin resmi internet sitesi üzerinden duyurulmaktadır. Ayrıca, borsa ve finansal haber kaynakları da bu konuda güncel bilgiler sağlayabilir.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.